CRKBO

er logo

Grafiekcongres2017Al 9 jaar organiseert de Nationale Academie voor Media en Maatschappij het Nationale Mediawijsheid Congres in de Reehorst in Ede. Meer dan 560 bezoekers volgden op 29 maart 2017 de spectaculaire plenaire opening van het congres en werden daarna in de gelegenheid gesteld om 3 workshops naar keuze bij te wonen. Een aantal terugkerende onderdelen van het congres zijn:

1.Jaarlijkse Nationale Mediawijsheid Lezing
2.Uitreiking Nationaal Mediawijsheid Award
3.Plenaire opening van het congres
4.Workshopronden

Het congres word elk jaar bezocht door verschillende doelgroepen, werkzaam in diverse vakgebieden, zie de verdeling hieronder. Het programma behandelt relevante mediaontwikkelingen uit deze vakgebieden en sluit zo veel mogelijk aan bij de praktische en theoretische interesses van de doelgroepen.

Tijdens het congres konden de deelnemers wederom een bezoek brengen aan de Microbit BUS, waar de laatste technologische ontwikkelingen op een begrijpbare wijze werden uitgelegd en waar kon worden geëxperimenteerd. Deze sessies in de Bus werden zeer gewaardeerd door de deelnemers.

De Nationale Academie voor Media & Maatschappij lanceerde de nieuwe landelijke campagne “2020 – Het jaar van de mediawijsheid, Heel Nederland Mediawijs!” om mediawijsheid initiatieven in Nederland te ondersteunen en te versnellen.

Klik hier voor het evaluatierapport.

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: