Dédée Voogd

Dedee Voogd, zelfstandig Nationaal MediaCoachDédée Voogd-Ruisch is als zelfstandig Nationaal MediaCoach actief. De naam van haar organisatie geeft meteen haar persoonlijke missie weer: Vreedzaam Leven. Ze is naast MediaCoach ook vertrouwenspersoon en trainer/coach: “Mijn drijfveren zijn een Vreedzaam Leven voor iedereen. Enorm afgezaagd maar het is wel zo: ‘peace on earth and an end to war’, het liefst vandaag nog!”
 

John van Haaften

John van Haaften, Nationaal MediaCoach, Social Media Professional, Anti Pest CoordinatorJohn van Haaften is als Nationaal MediaCoach werkzaam vanuit de Bibliotheek CultuurPuntAltena en Bibliotheek Theek 5.
Hij heeft na zijn opleiding al snel gekozen om zich verder te specialiseren; eerst als Social Media Professional, en onlangs kon hij de opleiding tot Anti Pest Coördinator succesvol afsluiten met een heuse flash mob die samen met leerlingen werd gemaakt en gedaan.
John is een geduldige man, een kwaliteit die door veel collega’s wordt gewaardeerd: “Elke keer als een collega vraagt hoe iets werkt, wijs ik ze erop. Natuurlijk met een glimlach, maar ik benoem het wel.”
 

Kristi van de Beek

Kristi van de Beek, Nationaal MediaCoach, Social Media Professional, Anti Pest CoordinatorKristi van de Beek werkt bij de stichting voor Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort. Begonnen als Nationaal MediaCoach maar inmiddels heeft zij haar expertise uitgebreid met twee opleidingen: Social Media Professional en Anti Pest Coördinator.
 
Samen met collega MediaCoach Guuske Blijleven is zij verantwoordelijk voor vele mediawijsheid thema’s op de Malelande, binnen KPOA. Kristi maakt het allemaal dagelijks mee: “Kinderen vinden het weliswaar stoer om soms iets te weten wat de leerkracht niet weet en het te kunnen uitleggen, maar ze vinden het ook prettig als je snapt wat er bij hen speelt.” Na de opleiding heeft zij binnen haar instelling de functie van MediaCoach kunnen maken, en heeft zij met collega’s het Social Media Protocol voor de school gemaakt.
 

Léon Berkers

Leon BerkersLéon Berkers is als Nationaal MediaCoach werkzaam op het Sondervick college in Veldhoven.
Hij is een van de eerste pedagogisch conciërges die aan de opleiding deel heeft genomen. Sinds zijn certificering blijkt dat collega’s hem beter op zijn mogelijkheden inschatten. Hem valt op hoe kinderen kunnen overlopen van enthousiasme voor social media, maar tegelijkertijd naïef zijn in de impact. Hij is ervan overtuigd dat juist híer de kans ligt voor MediaCoaches.
 

Magda Steegh

Magda SteeghMagda Steegh is als specialist educatie werkzaam in de Bibliotheek Gelderland Zuid.
Na haar geslaagde afronding van de Nationale Opleiding MediaCoach is ze zich verder gaan specialiseren; zo is ze ook gecertifcieerd Social Media Professional en Anti Pest Coördinator: “Ik zie mijn taak als MediaCoach voornamelijk in actief het bewustwordingsproces op gang te brengen bij docenten, ouders, verzorgers en 50 plussers van voor-en nadelen nieuwe media en hoe hiermee om te gaan en hen hierbij te ondersteunen.”
 

Marja Henssen

Marja Henssen, Nationaal MediaCoach, Anti Pest Coordinator, Social Media ProfessionalMarja Henssen is als beleidsadviseur Kennis & Innovatie werkzaam bij SCHUNCK*. Ze is beslist niet de enige (Nationaal) MediaCoach; teamsgewijs werkt men vanuit de bibliotheek aan de mediawijsheid van vele doelgroepen: “We zijn ons door snelle ontwikkelingen rondom sociale media en de impact daarvan ook op andere doelgroepen gaan toeleggen.”
 
Na haar opleiding is Marja zich gaan specialiseren waardoor ze inmiddels twee nieuwe certificaten heeft; Social Media Professional, en Anti Pest Coördinator.
 

Michel Brouwer

Michel BrouwerMichel Brouwer is docent lichamelijke opvoeding (lo) op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hij heeft verschillende opleidingen bij de Academie gevolgd: Anti Pest Coördinator en Excellent Docent Media en Maatschappij.
 
Binnen het onderwijs voelt hij zich als een vis in het water: “Ik haal heel veel voldoening uit het feit dat ik kinderen iets kan leren waar ze nu en misschien later iets aan hebben, zowel als docent lo als mentor.”
 

Monique Mak

Monique MakMonique Mak werkt met jongvolwassenen die de opleiding tot Pedagogisch medewerker voor verschillende werkvelden volgen. Monique is begonnen als Nationaal MediaCoach maar heeft binnen de Academie in een hoog tempo haar kennis uitgebreid als Social Media Professional en als Excellent Docent Media en Maatschappij.

Ze krijgt ruim baan binnen haar school: “Ik ben de enige Nationaal MediaCoach binnen onze afdeling, dus krijg ik alle kansen om mijn kennis buiten de deur te vergroten.” Ook merkt ze binnen haar instelling dat zij met het geven van het vak mediaopvoeding uniek is: “Mijn collega’s kijken als ik met hen praat met andere ogen naar het mediagebruik van de jonge deelnemers en de kennis van media die de leerlingen in mijn lessen opdoen.”

Klik hier voor haar profiel.

Peter Kunnen

Peter KunnenPeter Kunnen wil graag zijn enthousiasme voor mediawijsheid en mediacoaching overbrengen, het is dé reden dat hij deelnam aan de Nationale Opleiding MediaCoach: “Ik wil een drijfveer zijn om meer mensen te enthousiasmeren om mediawijsheid te ontwikkelen als een belangrijke pijler voor het toekomstige onderwijs waarin kinderen zeer zelfstandig hun onderwijs zullen invullen en eigen regisseur zijn van hun onderwijsproces.
 

Stefanie Meijer

Stefanie MeijerStefanie Meijer is werkzaam op het Mollerlyceum/Zoommavo te Bergen op Zoom.
 
Zij is Nationaal MediaCoach en docent mediawijsheid en Nederlands. Na haar MediaCoach opleiding is zij zich verder gaan toeleggen als Social Media Professional en Anti Pest Coördinator. Stefanie wil constant uitgedaagd worden: “De MediaCoach opleiding was pittig en dat vond ik geweldig, lekker tempo erin en overladen worden met informatie. Deze onuitputtelijke inspiratiebron móest ik verder onderzoeken.”
 

Susanne van Rootselaar

Susanne van RootselaarSusanne van Rootselaar is als docent Engels en ICT werkzaam bij het Dongemond college te Raamsdonksveer. Zij is na haar opleiding tot Nationaal MediaCoach ook Social Media Professional en Professional Preventie (Digitaal) Pesten.
 
Mediawijsheid betekent voor haar niet alleen aandacht voor digitale media: We nemen ook een kijkje in de keuken van de ‘reguliere’ media, dat doen we op onze school tijdens de ‘Mediadagen’, waar leerlingen leren filmen, zelf hun films monteren, nieuws verzamelen en met een professionele camera een heuse nieuwsuitzending opnemen.
 
Het is leuk om te zien dat de leerlingen ook warmlopen voor een workshop waarbij we een heel lokaal letterlijk ombouwen tot een camera obscura.”
 

Tjitske Weersma

Tjitske WeersmaTjitske Weersma is zelfstandig Nationaal MediaCoach en adviseur innovatie bij Youké, een specialistische hulporganisatie voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar.
 
‘Met een beetje extra hulp en bijstand kunnen kwetsbare kinderen veiliger de kansen en mogelijkheden benutten die al die media ook hen bieden. Velen van hen zullen nooit 100% mediawijs worden, maar alle kleine beetjes helpen.’
 
Vanuit haar functie als Nationaal MediaCoach brengt ze de jongeren kritisch vermogen, weerbaarheid en zelfredzaamheid bij.
 

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Dossiertrainingen:
Fake it or make it!
 
Het belang van gamen en gamification.
 
Digitale ethiek, voorwaarde voor samenleving en burgerschap.
 
Tijd voor blurred en mixed reality!
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: