CRKBO

er logo

Neem deel aan de terugkomdagen als Anti Pest Coördinator. De middagen zijn de jaarlijkse deskundigheidsbevordering voor in of met het onderwijs samenwerkende Anti Pest Coördinatoren. Ben je reeds door de Academie gecertificeerd: deelname verzekert je van verlenging van dit officiële certificaat. Heb je elders een opleiding gevolgd, je bent van harte welkom: deelname levert je meteen het door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij officiële certificaat op de certificaten worden tijdens de dagen uitgereikt. 

 • Programma, 13.00-16.00 uur
 • Locatie: Utrecht, Aristo zalen: Brennerbaan 150, Utrecht 
 • Kosten: E 155,- voor reeds door de Academie gecertificieerde Anti Pest Coordinatoren
 • Ben je elders opgeleid en wil je ook door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij worden gecertificeerd of bent u MediaCoach, kosten E 175,-
 • Reguliere deelname E 185,-
 • Aan de rechterkant vind je de opties om aan te melden! 
Programma 2x Nationaal Congres Pesten
 
 • Opening door Bamber Delver, directeur Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Auteur Handboek Tegen Pesten. Eerste in Nederland actief tegen online pesten (sinds 1999).
 • Workshop: Klassecode, teambuilding leerlingen voor sociale veiligheid. Workshop over ‘Klassecode’, een nieuw programma waar leerlingen onderling afspraken maken (de Klassecode) zodat iedereen zich in de groep of klas veilig voelt: basisschool en v.o. Een nieuw initiatief waar leerlingen centraal staan om zelf de sfeer in de klas te scheppen en te behouden. Leerlingen van het Alkmaarse Clusiuscollege zijn de adviesraad van dit teambuildingsprogramma. Door: Adinda Vis en Michel van Kemenade, initiatiefnemers. 
 • 14.30 uur: Pauze
 • Presentatie: Wat als leerlingen docenten pesten? Praktijkervaringen van een gewone school. Leerlingen van het Dongemond College plaatsten recent gekopieerde foto’s van docenten op beledigende Instagram-accounts. Veel publiciteit was het gevolg, waar ook ouders zich mee bemoeiden. Wat gebeurde er en hoe reageerde de school? Presentatie en workshop door Anti Pest Coördinator en Nationaal MediaCoach, Susanne van Rootselaar – Dongemond College Raamsdonksveer 

Nog even terugkijken op het vorige, 5e Nationaal Congres Pesten, Dag Tegen Pesten op 19 april 2018?  

Naast de keynotes van Laura Bier en Samira el Kandoussi werden ook de resultaten van de gloednieuwe PestThermometer Kinderen (basisonderwijs) worden gepresenteerd. 
 

Dagvoorzitter: trendwatcher Marcel Bullinga

Samira el Kandoussi websiteNationale Lezing Tegen Pesten. Door Samira el Kandoussi, ‘De cultuur van maagd of hoer’  

In de discussie over rapper Boef en het gescheld op vrouwen (“hoeren”, “kechs”) liet journaliste Samira el Kandoussi van zich horen door publicaties in o.a. Parool en Telegraaf. In 2018 hield zij de Nationale Lezing Tegen Pesten, waarin zij een prikkelende stellingname inneemt over cultuur, vrouwvijandigheid, zogeheten mannelijkheid en de rol die vrouwen spelen om deze kech-cultuur in stand te houden of te lijf te gaan.

Hoe ga je als moeder om met je kind als je zelf gepest bent? Ervaringsdeskundige Laura Bier (32)

Laura Bier

Als kind werd Laura zwaar gepest. In deze presentatie vertelde zij hoe ze haar best doet om haar eigen ervaringen als kind geen invloed te laten hebben op haar huidige leven: als moeder. Laura gaf bovendien tips aan leerkrachten en docenten om met (over)bezorgde ouders om te gaan die wellicht ook zelf gepest zijn.

Vervolgens kon de zaal vragen stellen aan de gasten op het podium, onder leiding van de dagvoorzitter. Ter besluit van het plenaire deel stelden de 4 workshophouders zich kort aan u voor.

 • Ronde 1, workshop A. Communiceren met beschadigde kinderen. Peter Janssen, psycholoog
 • Ronde 1, workshop B. Jeugd en sexting. Wendy Daniels, Nationaal MediaCoach, Bureau Halt
 • Ronde 2. Workshop A. Sporten tegen pesten. Christian Overklift, The ScrumNr2
 • Ronde 2. Workshop B. De Pest Life Coach, Abdelhamid Idrissi, Positive Society 
 
Nationaal Congres Pesten200       Antipestcoordinator150