CRKBO

er logo

Het 10e Nationaal Mediawijsheid Congres vond plaats op 28 maart 2018 bij de Reehorst te Ede en is het grootste mediawijsheid-evenement in Nederland en Belgie. Het congres vindt altijd plaats op de laaste woensdag van maart.  Marcel Gelauff . NOS Rogier Veldman 2   
  • Keynote sprekers: Marcel Gelauff (foto rechts), hoofdredacteur van NOS Nieuws, en Frits van Exter voorzitter van de Raad voor de Journalistiek.  
  • Frits van Exter: Wat zijn de invloeden van sociale media op het vak van journalist en de taken van de Raad voor de Journalistiek? 
  • Marcel Gelauf: Hoe gaat het NOS Journaal om met typische mediawijsheid dilemma's, zoals nepnieuws, betrouwbaarheid bronnen, grof online gedrag, de burger als amateur-journalist? 
  • Paneldiscussie met diverse mediamakers en journalisten over digitale en media-ethiek, de invloed van sociale media op nieuws, journalistiek en samenleving. Met Marcel Gelauff NOS, Adri Vermaat Trouw en Margo Smit - Ombudsman bij de NPO. Margo Smit en Adri Vermaat geven allebei bovendien workshops na het plenaire deel. 
  • In het plenaire deel vindt de Nationale Mediawijsheid Lezing plaats met een debat over de stand van de journalistiek en digitale ethiek in deze 24/7 (social) gemedialiseerde wereld. 
 
Na het plenaire deel namen deelnemers deel aan 3 workshops gedurende 3 rondes, er waren in totaal 18 workshops. Het dagvoorzitterschap was weer in handen van Marcel Bullinga. 
KLEINE nationaal mediawijsheid congresi3keIY7qCj
 

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: