RegisterLeraar Nationaal Mediawijsheid Congres 20029 maart 2017: Congrescentrum De Reehorst Ede

 
 
  • Meld je nu aan en verzeker je van een plek: zie rechts voor alle opties 
  • Zie hier voor het programma
  • Het Nationaal Mediawijsheid Congres met registratienummer lLn2LSbaHa is
    door RegisterLeraar gevalideerd met 6 RU (registeruren).

ACTUEEL! EXTRA WORKSHOP NEPNIEUWS DOOR @NIEUWSCHECKERS!

Nepnieuws is dankzij de presidentsverkiezingen in Amerika een hot topic geworden. De Paus zou gezegd hebben dat hij hoopt dat Donald Trump president wordt. Hillary Clinton zou de spil zijn van een pedofielennetwerk onder een pizzarestaurant. Allebei niet waar. Toch werden deze nieuwsberichten volop gedeeld. Maar wat is nepnieuws eigenlijk? Is slechte journalistiek ook nepnieuws? Hoe herken je nepnieuws? En hoe check je of iets klopt? Alexander Pleijter bestiert Nieuwscheckers, een project van de Universiteit Leiden. De 'nieuwscheckers' zijn studenten van de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media die controleren of nieuws klopt. In de aanloop naar de verkiezingen hebben ze zich beziggehouden met het checken van uitspraken van politici. En Nieuwscheckers doet mee aan een proef om nepnieuws te checken op Facebook.

De workshop wordtgegeven door @APleijter van @nieuwscheckers

 
Nationale Mediawijsheid Lezing 2017: Bart Schermer,
universitair hoofddocent Universiteit Leiden
 
In 1949 schetste Orwell een somber beeld van hoe de mensheid er 35 jaar later uit zou zien. Het is 2017. Zijn we via social media met elkaar deze Big Brother geworden? Weten ‘mediamoguls’ zoals Google en Facebook alles van ons? Waarom posten we eigenlijk ons privéleven? Wat betekent het afbrokkelen van privacy voor burgerschap en mediawijsheid? Thema dit jaar: online privacy. Het congres wordt geopend door theaterdier en acteur Robin Oostrom (19) die zich al rappend afvraagt wat wij te verbergen hebben. Die vraag wordt vervolgens beantwoord in de Nationale Lezing Mediawijsheid 2017 over online privacy, door Bart Schermer (foto), universitair hoofddocent bij de Universiteit Leiden.  

bart schermer

Dagvoorzitter Marcel Bullinga geeft vervolgens de zaal de gelegenheid vragen te stellen aan Bart Schermer. Tot slot wordt - zoals in elk jaar - de jaarlijkse Nationaal Mediawijsheid Award uitgereikt. Na het plenair kunt u kiezen uit een keur van 20 boeiende workshops in 3 rondes. U kunt in totaal 3 workshops volgen, 1 voor de theepauze en 2 na de theepauze.


Overzicht van de tijden:

12.00 uur:                      Inloop en registratie

13.00 – 14.00 uur:           Grote zaal, opening congres, plenair

14.00 – 15.00 uur:           Workshops, ronde 1

15.00 – 15.30 uur:           Pauze

15.30 – 16.30 uur:           Workshops, ronde 2

16.30 – 17.30 uur:           Workshops, ronde 3 (zoals ronde 2)

17.30 uur:                      Einde congres

Informatie voor op de congresdag: 

Nadere informatie voor uw programma indeling op de dag:

  • U ontvangt na betaling de factuur. De betaling is tevens de bevestiging dat u bent ingeschreven voor het congres. Mocht uw administratie de entree betalen, controleer dit dan even of de betaling en aanmelding bevestigd is door ons.
  • De entree voor het congres kent verschillende opties, zie de keuzes op de website.
  • Het congres geldt als terugkomdag voor Nationaal MediaCoaches van de Nationale Opleiding MediaCoach.
  • Aanmelding vooraf voor de workshops gebeurt op de dag zelf. Zie de werkwijze in het programma. De workshops in ronde 2 en 3 zijn identiek en dus zelfs tweemaal beschikbaar. Bij aanmelding op de dag zelf neemt u voor elke ronde een toegangsfiche in de Mozart Foyer die vanaf 12.00 uur open is en sluit om 13.00 uur. 
  • De Reehorst is prima via openbaar vervoer bereikbaar. Parkeren is tegen betaling mogelijk. Zie: http://reehorst.nl/route
Mocht u nog vragen hebben, neemt dan gerust contact op via: academie@mediaenmaatschappij.nl / Tel. 072 – 888 7 222 (Bamber Delver)

INSCHRIJVEN NATIONAAL MEDIAWIJSHEID CONGRES 2017

Klik hier om in te schrijven 'regulier' 

"Als je met de jeugd werkt moet je zelf wel mediawijzer worden: wil je kinderen of jongeren kunnen begeleiden. Het is hún wereld.”