CRKBO

  • 10e Nationaal Mediawijsheid Congres 2018: Digitale en Media-Ethiek
  • De Nationale Lezing Mediawijsheid wordt gegeven door: Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws en Frits van Exter, namens de Raad voor de Journalistiek. 
  • Zie hier voor het programma zoals nu al bekend is! 
Save the date en meld je meteen aan! Het 10e Nationaal Mediawijsheid Congres vindt plaats op 28 maart 2018 bij de Reehorst te Ede en is het grootste mediawijsheid-evenement in Nederland en Belgie. 
 
  • Keynote sprekers: Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, en Frits van Exter namens de Raad voor de Journalistiek.  
  • Frits van Exter, Raad voor de Journalistiek: Marcel Gelauff kleinWat zijn de invloeden van sociale media op het vak van journalist en de taken van de Raad voor de Journalistiek? 
  • Marcel Gelauff, NOS Nieuws: Hoe gaat het NOS Journaal om met typische mediawijsheid dilemma's, zoals nepnieuws, betrouwbaarheid bronnen, grof online gedrag, de burger als amateur-journalist? 
  • Paneldiscussie met diverse mediamakers en journalisten over digitale en media-ethiek, de invloed van sociale media op nieuws, journalistiek en samenleving. Met Marcel Gelauff NOS, Adri Vermaat Trouw en Margo Smit - Ombudsman bij de NPO. Margo Smit en Adri Vermaat geven allebei bovendien workshops na het plenaire deel. 
  • Datum en tijden: woensdag 28-03-2018, zaal open om 12.30 uur, start om 13.00 uur. Besluit om 17.45 uur.
  • Locatie: congrescentrum De Reehorst Ede.  
In het plenaire deel vindt de Nationale Mediawijsheid Lezing plaats met een debat over de stand van de journalistiek en digitale ethiek in deze 24/7 (social) gemedialiseerde wereld. Ook vindt op dit congres de presentatie plaats van het boek 2020, Jaar van de Mediawijsheid waar vele professionals aan hebben meegewerkt: zij geven een inspirerende kijk in hun succesvolle en inspirerende mediawijsheidprojecten! 
 
Na het plenaire deel neem je deel aan 3 workshops gedurende 3 rondes, er zijn in totaal 18 workshops. Het definitieve programma van deze keur aan workshops wordt eind dit jaar bekend gemaakt. Het dagvoorzitterschap is weer in handen van Marcel Bullinga. 
 
Meld je snel aan, we hebben slechts plek voor 450 deelnemers! Hiernaast zie je de verschillende entree-mogelijkheden. 
 
KLEINE nationaal mediawijsheid congresi3keIY7qCj
 
 
 
 
 
 

Aanmelden & Informatie Nationaal Mediawijsheid Congres 2018