CRKBO

er logo

“Tijdens mijn carrière als marketing professional bij bedrijven als Sara Lee/Douwe Egberts en FrieslandCampina, ben ik in contact gekomen met Liesbeth Hop van Mediarakkers en op die wijze hoorde ik ook van de opleiding tot MediaCoach. Toen ik afgelopen januari een periode van "tussentijd" heb ingebouwd was dit het uitgelezen moment om me in te schrijven voor de opleiding tot MediaCoach. Dit leek mij een mooie verbreding & verdieping van mijn passie en vakgebied: kinderen, media & merken. De opleiding is zeker een aanrader: het heeft mijn blik op het onderwerp vergroot en biedt goede handvatten om met het onderwerp aan de slag te kunnen. Perfect voor mensen uit de bibliotheek en onderwijs, maar zeker ook voor gepassioneerde marketeers, die hun bijdrage willen leveren aan het vergroten van de mediawijsheid bij kinderen en het bewustzijn van de effecten van media/reclame inspanningen.....”

“Door confrontatie met cyberpesten, enerzijds en anderzijds mijn gevoel om studenten te willen doorgronden (waar zijn ze mee bezig? Hoe werkt het bij ‘de jeugd’ van tegenwoordig op mediagebied) ben ik deze opleiding gaan doen.”

“Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik als vertrouwenspersoon steeds meer te maken krijg met vormen van cyberpesten en ik zou daar graag meer grip op krijgen. Daarnaast zijn mijn (MBO niveau 4) studenten zelf ook mediamakers en ik wil ze in mijn lessen meer ethiek bijbrengen en ze kritisch laten kijken naar eigen werk.”

“Na de opleiding ICT coördinator ben ik blijven zoeken naar een aansluitende opleiding. Ook onze leerlingen met een verstandelijke beperking gebruiken media. Ik wilde daar meer inzicht in krijgen en dacht dat deze opleiding daar goed aan kon bijdragen.”

“Doordat ik steeds tegen positieve, maar ook negatieve aspecten van het internetgebruik bij mijn leerlingen aanliep vond ik het nodig om me hier meer in te verdiepen. Het voelde als aan de rand van een zwembad staan zonder diploma maar met een LOI cursus zwemmen.”

“Als aanvulling op mijn ICT coördinatorschap. Mediaontwikkelingen gaan erg snel, ik wil graag op de hoogte blijven.”

“Het beroepsonderwijs moet hier aandacht aan geven, met name in de grote steden! De leerlingen van het VMBO en het MBO hebben vaak een achterstand in taal en rekenen. (landelijk in het nieuws) Ook leren in informatievaardigheden met name op het gebied van kritisch kijken en leren.”

“Een goed vervolg op de opleiding media-educatie die ik heb gevolgd. Mediawijsheid is breder.”

“Wereld van kinderen wordt steeds meer beïnvloed door media. Onderwijs moet hierop anticiperen. Als ICT coördinator zal die vraag steeds vaker bij mij worden neergelegd.”

“Ik ben deze opleiding gaan doen omdat de kennis als vaardigheden die aangeboden worden een meerwaarde kunnen zijn voor mijn werk als mediathecaris.”

“Om mezelf bewuster te maken van alles wat er op het internet gebeurt.”

“In eerste instantie vanuit de interesse op computer gebruik. Ook wilde ik meer gaan afweten van nieuwe technologieën en ontwikkelingen. Gedurende de opleiding ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in het opstellen van een plan van aanpak.”

“Enthousiasme van vorige mediacoaches. Nieuwsgierigheid binnen de lijn van zowel ICT als cultuur.”

“Ik kreeg 10 uur mediacoach voor mijn bibliotheek / school. Pilot combinatie in Zutphen. Daarbij hoorde deze opleiding. Het jaar daarvoor had ik er als iets over opgevangen en was nieuwsgierig geworden. Leek me heel interessant. Toen ik begon wist ik eigenlijk niet wat het zou kunnen gaan inhouden maar het krijgt vorm door de opleiding.”

“Ik wil me richten op de toekomst. Een mens wordt naast ouder vooral wijzer en juist omdat de wereld mediagericht is wil ik daar wijsheid in vergaren. De pijlen van de media zijn op ons gericht, ik wil graag mij pijlen op hen richten.”

“Sluit aan bij mijn werkzaamheden als ICT ’er in het speciaal onderwijs en bij de ontwikkelingen in school.”

“Momenteel werkzaam als leerkracht en ICT-coördinator binnen het PO. In deze rol zie je hoe snel kinderen vaardigheden oppikken als het gaat om computer- en internetgebruik. Je ziet ook de nodige valkuilen als er informatie gezocht wordt op internet voor het maken van werkstukken, presentaties en dergelijk. Voor mij een stimulans om kinderen zelfstandiger en vooral bewuster te maken als het gaat om dit soort vaardigheden.”

Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief aanmelding
Uw naam(*)

Ongeldige invoer

E-mail adres(*)

Ongeldig e-mail adres.

Controle

Ongeldige invoer

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag:

Bamber Delver heeft een Ikbenoffline.nl Zondag

“Toegegeven: na slechts één ochtend miste ik mijn internet al. De lijntjes naar buiten stonden open, maar ik mocht er niet naar kijken. Het was alsof iedereen aan het feesten was en ik had corvee. De 2e Nationale Ikbenoffline.nl zondag (dit jaar door de Academie uitgeroepen op 6 juli) was voor mij nog zwaarder dan het jaar ervoor.”

Een verslag door Bamber Delver, klik hier.