CRKBO

NRTO keurmerk

CRKBO

er logo

Brochure: Nationale Opleiding MediaCoach

brochurenomcDe Nationale Opleiding MediaCoach (NOMC) is een veelzijdige en actuele opleiding voor (zelfstandige) jeugdprofessionals in onderwijs, bibliotheek, jeugdzorg en bedrijfsleven. De Nationaal MediaCoach is hét aanspreekpunt binnen de eigen instelling m.b.t. mediawijsheid. Tijdens de opleiding leert u alle relevante thema’s en toekomsttrends rond mediawijsheid kennen.

De Nationale Opleiding MediaCoach heeft inmiddels een gedaanteverandering ondergaan! Na een jaar van voorbereiding (o.a. samen met reeds gecertificeerde MediaCoaches) volgen de deelnemers op nieuwe wijze de opleiding.

Flipping the classroom is hierbij het uitgangspunt.

Klik hier voor de brochure.

Brochure: Opleiding tot gecertificeerd Anti Pest Coördinator

VoorkantDownload de gratis brochure: tips voor leerlingen, ouders en docenten. Deze brochure is uitgegeven in het kader van onze campagne #ShareGeenShit. Zie verder op deze website onder Campagnes. 

Opleiding tot Anti Pest Coordinator: www.deantipestcoordinator.nl 
 
Om pesten grondig aan te kunnen pakken adviseert het ministerie van OCW scholen om een eigen anti pest coördinator aan te stellen. Scholen moeten zorgen voor een sociaal veilige omgeving en moeten pesten tegengaan. Hoe ze dit doen, mogen scholen zelf bepalen. Wel moeten ze kunnen aantonen dat leerlingen zich veilig voelen. 

Word Anti Pest coördinator. Wij leiden u graag op.

Curriculum, adviesraad  

Het curriculum van deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met een adviesraad en ervaringsdeskundige jongeren; zie: www.deantipestcoordinator.nl 

Brochure: boek Handboek tegen Pesten

handboektegenpestencover“Nederland kent een pestcultuur en het is dan volkomen logisch dat er ook op scholen wordt gepest. Effectief anti pest beleid beperkt zich niet tot de leerlingen die ander, positiever gedrag dienen te vertonen. De sleutel tot een afdoende schoolveiligheidsbeleid is de serieuze betrokkenheid van leerlingen zelf, via leerlingenraden en -rechtbanken. Beleid waar leerlingen een doorslaggevende invloed op hebben. ” Interview Onderwijsblad, AOB.
 

Brochure: Gun kinderen hun eigen label

gunkinderenlabelMijn kind is anders. Wat nu?
Welkom bij de campagne Gun Kinderen Hun Eigen Label.

Het aantal kinderen in Nederland met een officiële diagnose voor een psychiatrische stoornis is in de laatste
jaren explosief gestegen. Denk aan diagnoses voor ADHD, PDDNOS, Anti-Sociaal, Manisch-depressief, ADD, Borderline, Bipolair en nog vele andere stoornissen.
De vraag is: Zegt dat iets over onze kinderen of over onze maatschappij?

Betekent het dat onze kinderen moeilijker geworden zijn? Of dat zij het in deze tijd en maatschappij moeilijker hebben om tot hun recht te komen en goed te kunnen participeren?
De vraag is dan; is dat erg, hoe komt dat en wat kunnen wij daar aan doen?

Klik hier voor de PDF.

Brochure: boek De WIFI-generatie

de wifi-generatie coverkleinerSteeds jongere kinderen zijn actief op internet. Een zesjarige die hyvet is geen uitzondering meer. Al 1:4 zes- tot achtjarigen krijgt van ouders een eigen gsm. Maar ook: voornamelijk jongeren geven echter aan liever niet te willen dat anderen privacygevoelige informatie online kunnen inzien. Zij hebben het vaakst geprobeerd deze informatie van internet te verwijderen.

In slechts de helft van de gevallen is dit ook daadwerkelijk gelukt. Ook zijn het in de meeste gevallen jongeren die aangeven weleens nadeel te hebben ondervonden van negatieve of foutieve informatie over zichzelf op internet.

Dit is nog maar aan het begin. De nieuwste revolutie staat voor de deur, melden Bamber Delver en Liesbeth Hop. De revolutie van het mobiele internet. Beiden zijn namens de stichtingen Kinderconsument en Media Rakkers al jaren opinieleider in Nederland op het gebied van jeugd en media.

Klik hier voor de brochure van de WIFI-generatie.

Brochure: book The WIFI-generation

wifiengcover450There’s a revolution coming, and coming fast. It will have drastic consequences, not only on the way we bring up and educate our children, but also on the way that businesses and even entire countries are run! We won’t know what hit us if we don’t embrace this new uprising.

We’re talking about the advent of a truly WiFi-centric generation – children and young people who are permanently online through super-modern games consoles and smartphones.

Don’t be fooled into thinking a phone is just a phone for young people any more; no, these devices offer the WiFi generation unhindered access to the mobile Internet with all its opportunities, anywhere and at any time. And this is happening out of our sight, unsupervised and in total privacy.

Click here for the brochure.

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: