Gratis Geld Bestaat Niet: download gratis!gratisgeld

Gratis Geld bestaat niet is het gloednieuwe lesprogramma over gratis spelen, winkelen,  geld en reclame in virtuele werelden en in Sociale Media.

Het lesprogramma is geschikt voor de middenbouw van het Basisonderwijs en voor de eerste 2 klassen van het Voortgezet Onderwijs en is tot stand gekomen in samenwerking met het Nibud, Stichting Weet wat je Besteedt, Financieel Bijdehand, Betaalvereniging Nederland en Wijzer in Geldzaken.

De jeugd wordt ogenschijnlijk uitgenodigd gratis te spelen of te winkelen, maar worden al snel geconfronteerd met speciale aanbiedingen die hen allerlei privileges lijken te bezorgen. Dat deze commerciële acties vaak niet meer gratis zijn en ‘echt geld’ kosten is niet voor iedereen duidelijk. Betalingsmethoden zoals SMS en de vaste telefoon maakt het de jeugd gemakkelijk om aankopen te doen, waarvan zij de consequenties niet altijd kunnen overzien, met alle gevolgen van dien.

Daarnaast wordt reclame in virtuele werelden door de jeugd vaak niet als zodanig herkend, omdat deze goed verweven is met de digitale omgevingen waarin kinderen veel tijd doorbrengen.

Voldoende redenen voor Stichting Media Rakkers en de Nationale Academie voor Media & Maatschappij om het gloednieuwe lesprogramma Gratis Geld bestaat niet te lanceren, dat ingaat op geld en geldwaarde, ‘gratis’ spelen en winkelen op internet, betaalmethoden en reclame.

De twee versies van het lesmateriaal Gratis Geld bestaat niet zijn geschikt voor de middenbouw van het Basis Onderwijs en de eerste 2 klassen van het Voortgezet Onderwijs en bestaan uit een docentenhandleiding, een klassikale presentatie en leerlingenbladen.

Om het 'Gratis Geld Bestaat Niet' lesmateriaal te downloaden vult u het volgende formulier in.

Na het invullen van het formulier komt u direct op de pagina met al het lesmateriaal van Stichting Media Rakkers.