Nieuw! Handboek Tegen Pesten. 50 tips voor scholen, jeugdzorg, overheid en ouders

Cover Handboek tegen pesten DEF 3032017 1In Nederland heerst een pestcultuur. Op schoolpleinen woedt elke dag een kleine oorlog, een pestepidemie – een kopie van de strijd in de volwassen wereld, waarbij sociale  media fungeren als pestverdubbelaar. Pesten is niet langer laf, pesten is fun.

“We moeten weer leren opvoeden in respect en sociale controle in ere herstellen. Leren omgaan met menselijke verschillen. Dat is hét tegengif tegen pesten”, betoogt auteur Bamber Delver: “Zonder de serieuze invloed van jongeren is er geen anti pest beleid mogelijk. Pas dan worden de slachtoffers weerbaarder, hebben de anti pest methodes zin en wordt het pesten minder.”Hoe dat precies moet, vertellen de moedige pestsurvivors die in dit boek geïnterviewd worden, samen met andere inspiratoren zoals misdaadverslaggever Peter R. de Vries en auteur Arthur Japin. Inclusief dossiers met feiten en cijfers over de omvang van het pestprobleem, peer education, antipest methodes en wetgeving. Plus: tientallen tips voor scholen en ouders. “Besef hoe belangrijk u bent!”

Klik hier om te bestellen

Laat u opleiden tot Anti Pest Coordinator - met o.a. de jongeren uit dit boek als gastdocent en als hoofddocent Bamber Delver. Zie www.deantipestcoordinator.nl 

Handboek tegen pesten

Bruikbare tips voor onderwijs, ouders, overheid en jeugdzorg

Auteur: Bamber Delver

ISBN: 978-90-826760-0-6

Uitgever: Nationale Academie voor Media en Maatschappij

Nieuw boek! Gun Kinderen hun eigen label - Mijn kind is anders, wat nu?

kos mijn kind is anders Veel ouders horen dat hun kind 'anders' is. De buren zeggen het, de familie signaleert het, op school vindt de juf het en vaak herkennen ouders dat ook wel. Maar wanneer is er echt iets aan de hand en laat je je kind onderzoeken?

En zijn er echt zoveel kinderen en jongeren met ADHD en autisme, of overdiagnosticeren we? Liesbeth Hop pleit ervoor dat alle kinderen en jongeren de aanpak krijgen die ze nodig hebben in plaats van een label dat laat zien wat ze'mankeren'.

Bestel hier via Bol.com

Auteur: Liesbeth Hop

Uitgever: Kosmos

ISBN: 9789021559414

Klik hier voor de cover in PDF.

Welcome to the Future Cloud

futurecloudHet internationale boek ‘Welcome to the Future Cloud’ door futurist Marcel Bullinga van inspiratie & innovatiebureau futurecheck biedt u een fascinerende kijk op het jaar 2025.

Het Engelstalige boek is in full colour en schitterend vormgegeven. Bullinga: “We werken, leren en sporten in een 3D mobiele mediawolk, een papierloze wereld… Alice in Wonderland wordt werkelijkheid!”

Voor mediacoaches zijn de hoofdstukken over media en onderwijs extra interessant.

Door het boek te lezen leert u te anticiperen op wat er in het medialandschap, onderwijs en bibliotheek/mediatheek staat te gebeuren. Zoals een Media Voorspelling: “Het laatste papieren boek is gedrukt, de laatste Blue Ray DVD geproduceerd. Boekloze bibliotheken zijn veranderd in gemeenschapshuizen & congreszalen”.

En een Mobiele Voorspelling: “Het mobieltje wordt een volstrekt onmisbare alleskunner, de afstandsbediening van het leven. Het wordt paspoort, dating-instrument, product-checker, mensenzoeker, DNA-tester, betaalautomaat & geigerteller in één.” Lees en leer: uw wereld wordt nooit meer hetzelfde.

Jaar: 2011
Uitgever: Futurecheck.nl & Speakers Academy
ISBN: 9789491030024
Taal: Engels
Auteur: Marcel Bullinga
192 pagina’s, fullcolour, met paginagrote illustraties

Klik hier om te bestellen.

UITVERKOCHT! Boek: De WIFI-Generatie 2e druk

Thema: Jeugd op het Mobiele Internet

wifi generatie

Bedoeld voor: professionals (po en vo onderwijs, bibliotheek/mediatheek, politie, justitie, jeugdzorg en jeugdhulpverlening, ouders)Auteurs: Liesbeth Hop & Bamber Delver

Inhoud: Er is een revolutie gaande. Een verandering die met enorme snelheid op ons afkomt. Het heeft ingrijpende gevolgen voor onze manier van opvoeden, voor onze onderwijsmethoden, maar ook voor onze regelgeving en bedrijfsvoering! ‘We won’t know what hit us’ als we niet openstaan voor deze omwenteling. 

Dit boek is uitverkocht, echter wel nog vaak in de bibliotheek in te zien en te lenen. 

 

 


UITVERKOCHT! Boek: Pesten Is Laf (Cyberpesten is Laffer)

pesten is lafThema: cyberpesten

Auteurs: Bamber Delver & Liesbeth Hop

Bedoeld voor: professionals (po en vo onderwijs, bibliotheek/mediatheek, politie, justitie, jeugdzorg en jeugdhulpverlening, ouders)

Inhoud: boek over cyberpesten. Hoe ziet het cyberpesten eruit? Is online pesten anders dan het offline pesten? Interviews met slachtoffers en daders, klas- en leeftijdsgenoten, ouders en docenten. Succesverhalen van scholen met een anti-cyberpest protocol en media-afspraken.

Recensies: “Een standaardwerk” (BN/De Stem);  “Alles over cyberpesten voor thuis en school” (Kids Tegen Geweld); “Na dit boek kan niemand beweren niets te weten over het bizarre fenomeen Cyberpesten”(Uitreiking 2e Kamer van dit boek)

Ondanks de snelle ontwikkelingen van social media en dus het online pesten nog steeds een aanrader! 

Zie ook de campagne Share Geen Shit: www.mediaenmaatschappij.nl/sharegeenshit 

 

Uitverkocht! Boek: Reclame? Weet wat je ziet

Thema: kinderen en commercie/reclame

reclame weet wat je ziet

Auteur: Liesbeth Hop

Bedoeld voor: kinderen, groep 6-8 (maar ook hun leerkrachten en ouders)

Inhoud: Kinderen worden steeds meer omringd door reclame-uitingen, via tv, papieren media, internet, mobieltjes etc. Dit boek laat zien wat reclame is, zodat kinderen beter in staat zijn commercie in media te herkennen en eigen keuzen te maken.

Recensies: “Dit boekje maakt kinderen bewust van het feit dat er reclame is en wat reclame beoogt. Educatief boekwerkje! (NBD Biblion); “Goed initiatief, helder geschreven, met fraaie kindertekeningen en duidelijke voorbeelden en opdrachten.”(Young Marketing)

Uitverkocht! Boek: Vet Veilig Internet

Thema: tieners en internet

vet veilig internet

Auteur: Bamber Delver

Bedoeld voor: onderwijs-, opvoedprofessionals en ouders van tieners

Inhoud: Boek over de tieners van nu. Over de diepe kloof tussen de virtuele wereld van tieners en hun opvoeders. Online reportages van zoektochten op profielsites en webcam communities waar tieners (meiden en jongens) zich binnen no time soms letterlijk blootgeven. Interviews met jongeren en voorbeelden van internetprotocollen. Vol tips van de meest in het oog springende vragen m.b.t. tieners en veilig internet.

Recensies: “Het is goed dat duidelijk wordt gemaakt dat deze virtuele kloof goed gedicht kan worden. De lezer krijgt handvatten om tieners te beschermen tegen de nare kant van de cyberwereld. Heel praktisch! (SP 2e Kamerlid tijdens de uitreiking van het eerste exemplaar); “Dit boek laat zien hoe gemakkelijk tieners in aanraking komen met pedofielen, maar ook het slachtoffer kunnen worden van b.v. ex-vriendjes. Inclusief uitgebreide checklijst en tips.” (Trouw)

UITVERKOCHT

Uitverkocht! Boek: Slim & Safe Internetten

Thema: kinderen en veilig internet

slim en safe internet

Auteur: Bamber Delver (i.s.m. Ministerie EZ)

Bedoeld voor: kinderen, groep 6-8 (maar ook hun leerkrachten en ouders)

Inhoud: Dit boek is samengesteld voor en door kinderen. Propvol met tekeningen over surfen, mailen, msn’en enzovoorts. Voor kids van 9 t/m 12 jaar en hun opvoeders, maakt internet bespreekbaar.

Recensies: “Een uitkomst als u minder handig bent met de computer dan uw kinderen. Toegankelijk!”(J/M); “Propvol met tekeningen en tips!” (Privé); “Boek van de Dr. Spock op het gebied van internet en jeugd.” (Teleac).

UITVERKOCHT

Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief aanmelding
Uw naam(*)

Ongeldige invoer

E-mail adres(*)

Ongeldig e-mail adres.

Controle

Ongeldige invoer

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland? Inschrijven kan nu nog voor april 2017.
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: