CRKBO

NRTO keurmerk

CRKBO

er logo

Onderwijsverslag over het schooljaar 2012 - 2013

Voor u ligt het Onderwijsverslag over het schooljaar 2012/2013. U leest hierin wat onze inspecteurs het afgelopen schooljaar gezien hebben op de scholen en opleidingen. Deze inzichten geven leraren, schoolleiders en bestuurders de mogelijkheid het onderwijs aan hun leerlingen en studenten te verbeteren. Het verslag staat in een waardevolle traditie. Al meer dan tweehonderd jaar wordt de staat van het onderwijs, zoals bedoeld in de Grondwet, beschreven en aangeboden aan de leden van de Staten-Generaal.

Klik hier voor de PDF.

Media: tijd 2014

Voor u ligt de eerste uitgave van Media:Tijd waarin de tijdsbesteding aan diverse activiteiten en media in het bijzonder wordt blootgelegd. Een uniek en innovatief onderzoek naar media-activiteiten, mediadragers en mediacontent. Een onderzoek dat geldt als de nieuwe standaard voor mediatijdsbesteding. Media:Tijd is toekomstbestendig: nieuwe mediadragers en nieuwe vormen van mediaconsumptie kunnen zo aan volgende edities van Media:Tijd worden toegevoegd.

Bijna drieduizend Nederlanders van 13 jaar en ouder hielden in het najaar van 2013 gedurende een week minutieus bij hoe zij hun tijd besteedden. Dat leverde informatie op van in totaal 19.260 dagen.

Lees meer...

Children, Teens, and Entertainment Media: The View From The Classroom

For every type of social development that was asked about in this survey, teachers were more likely to say that entertainment media have had a negative rather than a positive effect on their students. But 17% do say that their students’ media use has a positive effect on their pro-social behaviors. Several teachers commented on how their students’ use of media has broadened their horizons by exposing them to diverse viewpoints and experiences.

Klik hier voor het rapport.

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: