CRKBO

NRTO keurmerk

CRKBO

er logo

Op maandag 30 mei 2011 hebben wij ons onderzoek naar mobieltjesbeleid op Nederlandse scholen uitgebracht. U heeft de publiciteit hopelijk niet gemist: in een samenwerking met het NOS Journaal konden we niet alleen ons onderzoek en de 10 adviezen voor schoolbeleid naar buiten brengen, maar ook de gehele dag op radio, tv, internet (en later via de gedrukte pers zoals kranten) onze bevindingen voorleggen aan het onderwijs en ouders. Er is volop over gepraat, gediscussieerd en van gedachten en ervaringen gewisseld. Dat is een prachtig resultaat!

Graag zend ik u de samenvatting van het onderzoek toe, zodat u weer geheel op de hoogte bent van wat De Kinderconsument & Media Rakkers in deze samenwerking met de Nationale Academie voor Media & Maatschappij doen.

Ik wil u wijzen op de 10 adviezen die we in de rapportage hebben gegeven. We brengen niet alleen onderzoek uit (in dit geval met schokkende en opvallende resultaten) maar we willen verder: de 10 adviezen zijn de basis waarop scholen beleid kunnen maken.

Natuurlijk bieden we vanuit onze organisaties allerlei mogelijkheden om deskundigheid in huis (lees: school) te halen: van Masterclasses, brochures, downloads, boeken tot opleidingen. We zullen u binnenkort informeren over ons aanbod.

We willen u en uw leerlingen/kinderen meteen de mogelijkheid bieden om veilig met Twitter om te gaan: zie de link met 15 Tips voor Veilig Twitteren. We zullen regelmatig u van deze informatie voorzien, zodat u praktisch aan de slag kunt om zo de mediawijsheid van kinderen te verbeteren.

Ik wil u danken voor al uw overwegend positieve reacties!

Als u het volgende formulier invult komt u daarna direct op de pagina met het onderzoek Mobieltjesbeleid op scholen

Bamber Delver en Liesbeth Hop

Mobieltjesbeleid op scholen

Bedankt voor uw interesse in het onderzoek Mobieltjesbeleid op scholen

Als u het volgende formulier invult komt u daarna direct op de pagina met het onderzoek Mobieltjesbeleid op scholen

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u ge├»nteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: