CRKBO

er logo

Opleiding: Anti Pest Coördinator, start op 1 oktober 2020, inschrijven vanaf nu!

Antipestcoordinator400

Om pesten grondig aan te kunnen pakken adviseert het ministerie van OCW scholen om een eigen anti pest coördinator aan te stellen. Scholen moeten zorgen voor een sociaal veilige omgeving en moeten pesten tegengaan. Hoe ze dit doen, mogen scholen zelf bepalen. Deze opleiding biedt u de expertise om het bestaande beleid te updaten en aan te scherpen. Er zijn 2 bijeenkomsten. 

Deelnemers werken in of met het primair en voortgezet onderwijs, zoals leerkrachten, docenten, onderwijsondersteund personeel, GGD, buro HALT e.a. 
De opleiding is met registratienummer oGlEdFsQBx en 48 RU (registeruren) opgenomen in registerleraar.nl.
 
Uw hoofddocent is Bamber Delver, als eerste in Nederland al vanaf 2000 in actie tegen online pesten en auteur van het Handboek Tegen Pesten.
Als gastdocent treedt o.a. op: Jordy Buijs, 20 jaar, ervaringsdeskundige en als eerste gepeste jongere betrokken bij het tv-programma Project P. van RTL. Hij vertelt over zijn ervaringen als scholier op primair en voortgezet onderwijs en gaat uitgebreid in op vragen wat een professional voor hem en anderen cocnreet kan doen.
 

Deelname en lesdata

We gaan weer van start in het voorjaar van 2020. De kosten zijn 895,- euro. Bent u Nationaal MediaCoach dan betaalt u 795,- euro. 
  • De data zijn: donderdag 1 oktober en donderdag 5 november 2020
  • Tijden: 10.00 - 16.00 uur
  • Wilt u het nieuwe Handboek Tegen Pesten bestellen? Klik dan op de boekcover hiernaast of bestel hier
 
Evaluatierapport; 'Goed' tot 'Uitstekend'! 
De Opleiding Anti-Pestcoördinator wordt door een grote meerderheid als ‘goed’ en zelfs ‘uitstekend’ beoordeeld, op basis van de ‘boeiende praktijkvoorbeelden’, de ‘onderhoudende manier van lesgeven en presenteren’ en blijkt inspirerend door de ‘ervaringen van medecursisten’.
 
Bekijk ook het rapport van Universiteit Utrecht zie: