CRKBO

er logo

Thema: tieners en internet (i.h.b. msn- en gameverslaving)

dubbelleven

Makers: studenten InHolland i.s.m. Kinderconsument

Bedoeld voor: ouders, onderwijs-, opvoedprofessionals (goed te gebruiken als onderdeel van een ouderavond over dit thema)

Inhoud: Een spraakmakende en informerende documentaire over hoe kinderen opgroeien en functioneren in de wereld van MSN en internetgames. In deze documentaire worden 2 tieners gevolgd en geïnterviewd die het liefst hun dag vullen met games en chatten, zoals vele tieners. Interviews met de betrokken ouders, een gamedeskundige, een therapeut m.b.t gameverslaving alsmede de directeur van De Kinderconsument. Duur: 16 minuten.

Recensies: “Deze documentaire heeft mij de ogen geopend hoe machteloos ouders zich voelen als hun kind aan msn verslaafd is, maar óók waarom tieners msn’en en gamen zo fantastisch vinden… en er dus verslaafd aan kunnen raken.” (student Nationale Opleiding MediaCoach); “Wij hebben deze DVD als start van onze ouderavond over veilig internetten laten zien. Prima opening! Erna hebben we de ouderavond aan de hand van de bijgesloten stellingen heel goed kunnen organiseren.” (vmbo school, Zeist).

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag:

Bamber Delver heeft een Ikbenoffline.nl Zondag

“Toegegeven: na slechts één ochtend miste ik mijn internet al. De lijntjes naar buiten stonden open, maar ik mocht er niet naar kijken. Het was alsof iedereen aan het feesten was en ik had corvee. De 2e Nationale Ikbenoffline.nl zondag (dit jaar door de Academie uitgeroepen op 6 juli) was voor mij nog zwaarder dan het jaar ervoor.”

Een verslag door Bamber Delver, klik hier.