CRKBO

er logo

Amsterdam, 03-04-2012: Afgelopen week was het Banga Week. De trieste zelfdoding van een scholiere van 13 jaar vormde Social Media Pro voor vele media het startsein voor een hype. Niet alleen  gerenommeerde media, maar ook de amateurjournalisten stortten zich als haviken op dit nieuwtje. Via sociale media wist binnen no time heel Nederland wat een ‘banga lijst’ is, waar het voor dient en zelfs wie er op zou staan. Banga werd trending topic op Twitter.

Jeugd heeft recht op goed opgeleide professionals

De Nationale Academie voor Media en Maatschappij pleit voor terughoudendheid, professionaliteit en vakkennis. Geen meisje is gebaat bij de media-hysterie die het bestaan van de zogeheten Banga lijsten teweeg bracht.

Meisjes en jongens zijn wél gebaat bij professionals die weet hebben van media; professionals die kunnen begrijpen, opvangen, begeleiden en verwijzen. De boodschap die de Academie bij deze uit laat gaan is: geen hype maar professionaliteit. Om vakkennis op te kunnen doen, start ons mediawijsheid-opleidingsinstituut de nieuwe opleiding Social Media Professional, met certificaat. De nieuwe opleiding gaat in mei a.s. van start. Er wordt tevens een speciale Summer School aangeboden. Bovendien is het mogelijk om de opleiding in company aan te vragen. Tijdens de Sociale Media Professional opleiding worden professionals in onderwijs en jeugdhulpverlening getraind om voorbereid en vakkundig te reageren op jeugdfenomenen zoals banga lijsten en andere vormen van cyberstalking, digitaal pesten, dreigtweets of online loverboys. Op deze wijze worden jongeren vakkundig ondersteund door goed opgeleide professionals. Daar heeft de jeugd recht op.

Voor meer informatie: www.mediaenmaatschappij.nl

Data van de Social Media Professional opleiding: 16, 30 mei en 20 juni (Utrecht)

Data van de Social Media Professional Summer School: 27, 29, 30 augustus (Amsterdam)

Wilt u de opleiding op uw locatie? Aanvragen voor in company via Liesbeth Hop (zie onder)

Contactpersoon voor informatie:

Liesbeth Hop, directeur Nationale Academie voor Media & Maatschappij

Mobiele telefoon: 06 435 87 954

Email: liesbeth.hop@mediaenmaatschappij.nl

Vestigingsadres: Wildenborch 31 - 1082 KB Amsterdam

Telefoon: 06 - 435 87 954 of via het kantoornummer: 072 – 888 7 222

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag:

Bamber Delver heeft een Ikbenoffline.nl Zondag

“Toegegeven: na slechts één ochtend miste ik mijn internet al. De lijntjes naar buiten stonden open, maar ik mocht er niet naar kijken. Het was alsof iedereen aan het feesten was en ik had corvee. De 2e Nationale Ikbenoffline.nl zondag (dit jaar door de Academie uitgeroepen op 6 juli) was voor mij nog zwaarder dan het jaar ervoor.”

Een verslag door Bamber Delver, klik hier.