CRKBO

er logo

Amsterdam, 15-09-2016. De landelijke Week Tegen Pesten gaat vanaf 19 september weer van start. Een hele week proberen scholen het tij van pesten, dreigen en treiteren te keren.

Goed bedoeld maar niet te doen. Zolang volwassenen zich misdragen is schoolveiligheidsbeleid dweilen met de kraan open. Het is zoals een jongen van 10 jaar onlangs tegen ons zei: “Als grote mensen pesten, dan mogen wij het toch ook?” Deze leerling is wijzer dan welke volwassene ook. Kinderen kopiëren.

Jonge mensen rollen een samenleving binnen waar ‘vrijheid van meningsuiting’ is verworden tot beledigen en aanvallen!

We hebben het over de politicus die tekeer gaat via Twitter. De columnist die andersdenkenden belachelijk maakt en besmeurt.

De publicist die niet tegen-argumenteert maar hatelijk wordt. Namen hoeven we niet eens te noemen; sla gewoon de krant open, volg de social media. En waar zouden de zogeheten ‘treitervloggers’ hun inspiratie toch vandaan hebben? Wellicht van een vloggende publieke omroep die exact dezelfde filmpjes maakt?

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag:

Bamber Delver heeft een Ikbenoffline.nl Zondag

“Toegegeven: na slechts één ochtend miste ik mijn internet al. De lijntjes naar buiten stonden open, maar ik mocht er niet naar kijken. Het was alsof iedereen aan het feesten was en ik had corvee. De 2e Nationale Ikbenoffline.nl zondag (dit jaar door de Academie uitgeroepen op 6 juli) was voor mij nog zwaarder dan het jaar ervoor.”

Een verslag door Bamber Delver, klik hier.