CRKBO

er logo

De Dag tegen ­Pesten. Net zo goedbedoeld als nutteloos. Themadagen of ­ -weken (in het najaar is er ook nog een hele Week tegen Pesten) zijn speldenprikjes en zetten weinig zoden aan de dijk. 
 
Morgen weer een dag over, laten we zeggen, dyslexie of obesitas. Ik ken het gezucht van de scholen: wat zullen we dit jaar met die Dag gaan doen? Pesten lijkt namelijk onuitroeibaar.
 
 
Midden in alle maatschappelijke discussie lukt het maar niet slachtoffers te beschermen en daders aan te pakken. Integendeel. Wie nagaat wat de pestkoppen van Anass, Tim, Tharukshan en Fleur hebben gemerkt nadat deze vier jonge slachtoffers zichzelf van het leven hadden beroofd, schrikt.
 
Namelijk: weinig tot niets. Bovendien vertonen de statistieken van pestgedrag nauwelijks positieve verandering. Wat gaat er mis? Waarom lukt het scholen, overheid en ouders niet iets te doen zodat pesten tenminste wordt teruggedrongen? Waarom verandert er niets? Om pesten tegen te gaan, moet de samen­leving zelf op de pijnbank.

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag:

Bamber Delver heeft een Ikbenoffline.nl Zondag

“Toegegeven: na slechts één ochtend miste ik mijn internet al. De lijntjes naar buiten stonden open, maar ik mocht er niet naar kijken. Het was alsof iedereen aan het feesten was en ik had corvee. De 2e Nationale Ikbenoffline.nl zondag (dit jaar door de Academie uitgeroepen op 6 juli) was voor mij nog zwaarder dan het jaar ervoor.”

Een verslag door Bamber Delver, klik hier.