CRKBO

CRKBO

er logo

Uitreiking Positive Young Media Award 2013 De Film RubenAmsterdam, 27-03-2013: Het anti-pest programma De Film Ruben van regisseur Thijs Verhoeven en producent Hans van der Hulst ontvangt de Young Positive Media Award 2013. De prijs wordt  ieder jaar uitgereikt door de Nationale Academie voor Media & Maatschappij, waarin de stichtingen De Kinderconsument en Media Rakkers participeren. 

De prijs beloont creatieve initiatieven die zorgen voor nieuwe positieve rolmodellen voor jeugd. Eerdere winnaars waren o.a.: zangeres Esther Groenenberg met haar YouTube song ‘Oh Meisje’, Ali B. met het tv-programma Op Volle Toeren en de alternatieve boxershort-campagne van Zeeman. Dit jaar wordt het anti-pest programma De Film Ruben beloond.

De Film Ruben is een creatief voorlichtingsprogramma voor jongeren en wil het pesten vanwege homoseksualiteit, geloof of huidskleur tegengaan. Het juryrapport luidt:

‘De Academie waardeert De Film Ruben: een professioneel, actueel en inspirerend initiatief met betrekking tot een thema dat steeds meer de Nederlandse samenleving tref en schokt: pesten. Pesten staat een gezonde ontwikkeling van een eigen identiteit door jongeren in de weg. Vooral de invalshoek die De Film Ruben hanteert - dat jongeren het recht hebben om zich vrij te ontwikkelen vanuit welke achtergrond zoals seksuele identiteit, geloof of huidskleur dan ook - verdient alle steun en aandacht.’

Producent De Film Ruben: Hans van der Hulst 06-29 43 06 64

Website: www.defilmruben.nl

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: