CRKBO

CRKBO

er logo

NAM logo rooddonker KLEIN

Nieuwe campagne: Trek de stekker er eens uit!

Academie lanceert www.ikbenoffline.nl zondag op 6 juli 2014

“Als je niet de hele tijd zit te whatsappen, heb je gewoon tijd over om leuke dingen te doen.” (Kim, 14 jaar)

Amsterdam, 3 juli 2014; Zondag 6 juli lanceert de Academie de Nationale ikbenoffline.nl  zondag en pleit daarmee voor een offline pauze voor kinderen en jongeren. De Academie roept kinderen, jongeren en ouders op om op zondag 6 juli 2014 eens een dag helemaal offline te zijn.  Dit als voorbereiding op een zomervakantie met voldoende offline momenten.

Dat is hard nodig omdat de jeugd nog maar moeilijk weerstand biedt tegen alle online verleidingen zoals gamen, Facebook en Whatsapp. Dit gaat soms zelfs gepaard met verminderde eigenwaarde, stressgevoelens, depressie, angsten en slaap- en concentratieproblemen[1]. De zomervakantie is bij uitstek de gelegenheid om hierover een nieuw bewustzijn te creëren.

“De hele tijd nam ik foto’s van waar ik was. Ik werd er zelf gek van. Soms doe ik het nog wel, maar meestal niet. Echt rustig.” (Mayke, 14 jaar)

‘Zomervakantie? Liever spelen dan gamen!’ – 10 tips voor ouders

Het blijkt uit de praktijk dat veel kinderen en jongeren hulp nodig hebben bij het inlassen van een offline pauze. Ouders en andere opvoeders kunnen daarin tijdens de zomervakantie een belangrijke rol spelen. Dat is waarom de Academie de ’10 ikbenoffline.nl  tips voor ouders’ heeft opgesteld, die hen helpen om in de zomervakantie eens samen met hun kinderen offline te zijn.  Voor de 10 ikbenoffline.nl tips voor ouders 

“Ik ben allang al van Twitter af. Eigenlijk sinds ik sport. Lekker rustig, en ik heb daar nieuwe vrienden gevonden. Echte vrienden dus.” (Ryan, 16 jaar)

‘Facebook? Liever Face 2 Face!’ – Posters en tafelbordjes

De Academie pleit met deze campagne ook voor een nieuw bewustzijn over de nooit aflatende stroom van prikkels vanuit de digitale media. Om deze boodschap kracht bij te zetten biedt de Academie gloednieuwe gratis posters en tafelbordjes aan, die kunnen worden gedownload vanaf de campagne website www.ikbenoffline.nl.

“Ik vind het gewoon niet meer leuk om te checken hoe vaak m’n foto wordt geliked. Who cares?” (Gerik, 15 jaar)

Over de Academie voor Media en Maatschappij

De Nationale Academie voor Media & Maatschappij heeft als doelstelling het leveren van een inspirerende, waardevolle en effectieve bijdrage aan het bevorderen van bewustzijn, begrip, attitude en gedrag van mensen ten opzichte van nieuwe mediaontwikkelingen in de maatschappij. De Academie streeft ernaar deze doelstelling te bereiken middels het onderzoeken en rapporteren van mediatrends in de maatschappij, het aanbieden van educatieve programma’s en lesmaterialen, het organiseren van congressen en het verzorgen van diverse publicaties, presentaties en lezingen.

Contact:

Liesbeth Hop

Telefoon 06 435 879 54

Email liesbeth.hop@mediaenmaatschappij.nl

Website www.mediaenmaatschappij.nl


[1] Zie voor verschillende onderzoekrapporten http://www.ikbenoffline.org/index.php/onderzoek

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: