CRKBO

NRTO keurmerk

CRKBO

er logo

 
Cyberpesten, sexting, reclame, pornosites…dat het internet voor kinderen een plek is met allerlei risico’s, dat weten we inmiddels. Maar wat doen we eraan? Het ‘media-paspoort’ kan een oplossing zijn. Maar wat is het precies?
gijs2.0
Liesbeth Hop bij radio uitzending Gijs 2.0. 18-02-2015. Klik op de afbeelding hiernaast om terug te luisteren.
 
Utrecht/Amsterdam, 18-02-2015; Gebaseerd op hun gemeenschappelijke visie dat kinderen recht hebben op uitleg en educatie over de huidige gemedialiseerde en open samenleving zijn Ziggo en de Nationale Academie voor Media en Maatschappij gestart met de ontwikkeling van het Nationaal Media Paspoort voor basisscholen.
Naast het zwemdiploma en het verkeersdiploma bieden zij kinderen in groepen 7 en 8 een media paspoort, waarmee zij met 
diplomaveel plezier en ervaring nieuwe virtuele grenzen kunnen verkennen. Het Nationaal Media Paspoort zal voor volgend schooljaar 2014-2015 voor alle basisscholen aan worden geboden.
“Net zoals kinderen verkeersles krijgen is het ook belangrijk dat we ze opvoeden in nieuw mogelijk gevaarlijk virtueel verkeer.” Marc Dullaert, Kinderombudsman in het Nederlands Dagblad van 16 januari 2015.
 
Primeur! Op het 7e Nationaal Mediawijsheid Congres werd het eerste tipje van de sluier opgelicht! Samen met de ruim 400 mediawijsheid experts zoals Nationaal MediaCoaches wisselden we van gedachten over welke mediawijsheid thema's in deze doorlopende leerlijn behoren.
 
Interesse in deelname? 

Via de website NationaalMediaPaspoort.nl kunt u zich vanaf heden aanmelden. Er hebben zich al ruim 350 scholen voor interesse en deelname aangemeld!

We verwelkomen ook uw school graag op deze website 

Wilt u persoonlijk contact? Mail of bel ons gerust: klik hier voor de contactgegevens van Liesbeth Hop en Bamber Delver

 

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: