CRKBO

NRTO keurmerk

CRKBO

er logo

sellmeyoursecretAmsterdam, 27-03-2017: De Nationale Mediawijsheid Award (voorheen de Young Positive Media Award) wordt voor de 9de keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren o.a. Jongerentheater Kikid, Ali B., de film Ruben, Youtube performer Rutger Vink en Spijt de musical. De winnaar 2017 is…  Sell Me Your Secret, interactief theater over privacy, regisseur Floris van Delft

Uit het juryrapport:

“Deze theatervoorstelling combineert kennis met humor en speelt geweldig goed in op de actualiteit. Het brengt het abstracte en vaak weinig aansprekende thema van privacy tot leven. Het maakt vanzelfsprekendheden rondom privacy minder vanzelfsprekend en confronteert mensen met hun eigen, soms onverantwoordelijke of onnadenkende gedrag. Tegelijkertijd slaagt Sell Me Your Secret erin het cynisme volledig te vermijden. De Nationale Mediawijsheid Award is bedoeld voor jongeren en volwassen die positieve mediaboodschappen verspreiden. Floris van Delft, die het stuk schreef samen met Wolter Muller, heeft dat op sublieme wijze gedaan voor het thema privacy. Daarom reikt de Nationale Academie voor Media en Maatschappij dit jaar met veel plezier de Nationale Mediawijsheid Award uit aan Sell me Your Secret.”

www.maastd.nl/voorstelling/smys/

congres2017Over het 9de Nationaal Congres Mediawijsheid

Het 9e Nationaal Mediawijsheid Congres is een proeftuin voor onderwijs & bibliotheek. Dit jaar is het thema online privacy. De uitreiking vindt plaats op 29 maart 2017 in De Reehorst Ede tussen 13:00 en 13:50 uur. Het congres wordt geopend door acteur Robin Oostrom (19) die zich al rappend afvraagt wat wij te verbergen hebben. Die vraag wordt vervolgens beantwoord in de Nationale Mediawijsheid Lezing 2017 door Bart Schermer, universitair hoofddocent Universiteit Leiden. In 1949 schetste Orwell een somber beeld van hoe de mensheid er 35 jaar later uit zou zien. Het is 2017. Zijn we via social media met elkaar deze Big Brother geworden? Weten ‘mediamoguls’ zoals Google en Facebook alles van ons? Waarom posten we eigenlijk ons privéleven? Wat betekent het afbrokkelen van privacy voor burgerschap en mediawijsheid?

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: