CRKBO

CRKBO

er logo

DOMINIQUE GRUTER EX UTOPIAUitreiking tijdens het 6e Nationaal Congres Pesten, 18 april 2019

Amsterdam, 5 april 2019; Op 18 april a.s. wordt aan Dominique Gruter de allereerste Inspiratieprijs Tegen Pesten uitgereikt. Do Gruter is bij het grote publiek bekend vanwege haar deelname aan het reality tv-programma Utopia, waar zij vanuit haar pestverleden het huis betrad om deze ervaringen positief om te buigen. Do nodigde tijdens haar verblijf in het Utopia-huis het Academie-team van gepeste ervaringsdeskundige jongeren uit om over hun levens te vertellen. Een gebaar dat de Academie destijds zeer heeft gewaardeerd. De Inspiratieprijs Tegen Pesten wordt toegekend aan mensen die in het openbaar hun pestverleden laten zien en tegelijkertijd het slachtofferschap ontstijgen en zodoende een inspiratie voor (gepeste) jongeren zijn. Ze is tevens ambassadrice voor de stichting Stop Pesten Nu. Do is de eerste aan wie deze prijs, vanaf 2019 elk jaar ter gelegenheid van de Dag Tegen Pesten (dit jaar op 19 april) wordt toegekend.

Dominique Gruter: “Op mijn elfde ben ik verhuisd van Utrecht naar Den Bosch. In groep 8 werd ik gepest omdat mijn accent anders was. Op de middelbare school had een groep populaire meiden het op mij gemunt. Ze verspreidden roddels over mij. Dat ik een ziekte had waardoor mensen op 2 meter afstand van mij bleven. Ik sloot me iedere pauze op in de wc om mijn broodje op te eten. Korte vriendschappen die ik had, bleven altijd oppervlakkig. En als ze het gevoel hadden ook het mikpunt te worden, dan waren ze weg. Dit heeft 10 jaar geduurd. Ik vertrouwde niemand meer.” (Bron: Metro, d.d. 11-01- 2017 n.a.v. de zelfdoding van een slachtoffer)

Inmiddels heeft Do een gelukkige relatie gevonden, met Bas. Samen worden ze steevast aangeduid als ‘het Utopia-stel’, en werken ze aan verschillende bedrijfsconcepten om hun passie voor een ‘vegan-liftesyle’ te realiseren (zie foto).

Op het 6e Nationaal Congres Pesten, 18 april a.s. zal de Inspiratieprijs Tegen Pesten 2019 worden uitgereikt. U bent van harte welkom dit bijzondere moment bij te wonen of een interview hieromtrent af te nemen.

Achtergrondinformatie

bamberdelver

De Nationale Academie voor Media & Maatschappij is een onafhankelijk idealistisch instituut dat beoogt mensen te ondersteunen bij het signaleren, interpreteren en benutten van relevante mediaontwikkelingen. Educatie om (online) pesten via sociaal veiligheidsbeleid en maatschappelijke bewustwording tegen te gaan staat sinds haar oprichting hoog in het vaandel. 

Contact, interviews, informatie:

Dhr. Bamber Delver, directeur

Nationale Academie voor Media & Maatschappij

Telefoon 06 25 440 050 of Email bamber.delver@mediaenmaatschappij.nl

logomem

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: