CRKBO

NRTO keurmerk

CRKBO

er logo

Interview door @BNR Nieuwsradio met trendwatcher Marcel Bullinga

robotsverdwijnenInterview door @BNR Nieuwsradio met trendwatcher Marcel Bullinga op 14-09-2017 vanaf 18:32 t/m 18:50  uur (15 minuten)

De studio maakte de indruk van een 19de-eeuws kantoor, met de redacteuren allemaal verscholen achter hun megascherm. De toekomst? Niet langer stilzitten, maar bewegen en zwaaien met de info in een VR/AR/MR/hologram omgeving. Tijdens de uitzending keken de beide presentatoren me af en toe verbijsterd aan, alsof ik ik van Mars kwam 

Ik was er samen met met mijn persoonlijke Sparring Partner Lars (16, gymnasium, toekomstig AI-student), die de dag van zijn leven had.

Klik hier om de uitzending terug te luisteren.

Liesbeth Hop op NPORadio1: Een smartphone voor elke scholier?

NPOradio1Standpunt22augustus2017

Bekijk en beluister hier de uitzending!

Anno 2017 is een smartphone op school onmisbaar: roosterwijzigingen, cijferlijsten, een groepsapp over huiswerk. Scholieren kunnen kortom niet meer zónder. Maar niet ieder kind hééft een telefoon omdat de ouders dat niet kunnen betalen. Daarom kregen duizend brugklassers uit arme gezinnen in Den Haag gister van het rijk een gratis smartphone in bruikleen.

Maar hoe wenselijk is het eigenlijk, dat een kind tegenwoordig niet meer mee kan op school zónder een mobiel? De mobiel leidt af en is slecht voor de concentratie, blijkt uit onderzoek. Maar Den Haag redeneert: zonder mobiel raken scholieren in een sociaal isolement.

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: