Bamber Delver

Bamber Delver is één van de oprichters van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij, waar hij tevens één van de CRKBO geregistreerde hoofddocenten is. Hij is als jeugd trendwatcher verbonden aan de Academie en houdt zich bezig met het signaleren van en publiceren over trends op het gebied van (jeugd en) media en de effecten daarvan op de maatschappij.
 
De Academie biedt deskundigheidsbevordering voor professionals door middel van innovatieve opleidingen en trainingen, congressen en rapportages. Bamber is één van de initiators van de zeer succesvolle Nationale Opleiding MediaCoach, waarvoor deze opleiding in 2008 subsidie ontving van de Europese Commissie. (www.nomc.nl)
 
In 2000 werkte hij voor het Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton en wel als programmamanager van Kinderen & Internet waardoor hij de eerste in Nederland was die zich bezig hield met (nieuwe) mediagerelateerde thema’s zoals cyberpesten en grooming. In 2001 richtte hij stichting De Kinderconsument op, belangenbehartiger van jeugd in de digitale maatschappij.
 
De stichting is sindsdien pleitbezorger voor een veilige kinderomgeving op internet. In 2003 publiceerde hij het boek Pandora’s Mailbox waarna vele boeken over jeugd en internet volgden: Slim en Safe Internetten (2005), Vet Veilig Internet (2007) en samen met collega Liesbeth Hop het standaardwerk over digitaal pesten ‘Pesten Is Laf’ (2009). In 2011 verscheen hun boek over jeugd en het mobiele internet: De WIFI Generatie, Vliegensvlug en Vogelvrij op het Mobiele Internet (zie ook www.wifigeneratie.nl) (2e druk 2012).

Lees meer...

Liesbeth Hop

Liesbeth Hop is één van de oprichters van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij, waar zij tevens één van de CRKBO geregistreerde hoofddocenten is. Vanuit de Academie houdt zij zich bezig met het signaleren van en publiceren over trends op het gebied van media en de effecten daarvan op de maatschappij.
 
De Academie biedt deskundigheidsbevordering voor professionals door middel van innovatieve opleidingen en trainingen, congressen en rapportages. Liesbeth is één van de initiators van de zeer succesvolle Nationale Opleiding MediaCoach, waarvoor zij in 2008 subsidie ontving van de Europese Commissie. (www.nomc.nl)
 
Daarnaast startte zij in 2004 met haar Stichting Media Rakkers, het kenniscentrum voor jeugd en media. Liesbeth zet zich al jaren passioneel in voor de verbetering van de mediawijsheid van jeugd, ouders en professionals en is (mede)auteur van meerdere boeken over jeugd en media, waaronder de meest recente uitgave De Wifi Generatie, Vliegensvlug en Vogelvrij op het Mobiele Internet - 2e druk februari 2012. (www.wifigeneratie.nl)
 
Zij is een veelgevraagd spreker op congressen in binnen- en buitenland, treedt op in de nationale pers, is lid  van verschillende jury’s zoals Media Ukkies, Hollywood in de Klas en van Stichting Weet Wat je Besteedt, ontwikkelt en publiceert gratis lesmethoden voor het basis- en voortgezet onderwijs, begeleidt studenten bij hun afstudeeropdrachten, schrijft artikelen en columns en geeft presentaties en gastcolleges aan verschillende hogescholen en universiteiten.
 
Voorheen was Liesbeth Hop de oprichtster en eerste voorzitter van het Internet Advertising Bureau Europe (www.iab.net), lid van de merkenraad van CoolBrands en was zij jarenlang directeur van het digitale marktonderzoekbureau Pro Active International. Zie ook: www.liesbethhop.nl 

Complimenten

Mooi

Wat een mooi initiatief! Ik zet het bericht van jullie academie in de eerste eye van dit jaar als een kort berichtje....if that is ok? (Groeten, Bas van Druijten -hoofdredacteur eye, www.eye.nl)

Belangrijk

Gefeliciteerd met de start van jullie nieuwe Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Vanuit Stichting Lezen (ooit op ongeveer dezelfde manier gestart als jullie en nu al weer 20 jaar "in de markt"..) wensen wij jullie veel succes toe met je belangrijke werk. Veel succes in deze eerste periode. (Christiaan van Willenswaard- Stichting Lezen, www.lezen.nl)

Proficiat

Proficiat met dit mooie initiatief! (Cathy Spierenburg, projectmanager Z@pp, www.zapp.nl)

Mee

Dank voor de uitnodiging voor de Commissie. Ik doe mee! (Angela Groothuizen, www.angelagroothuizen.nl)

Graag

Dank voor de uitnodiging voor jullie Commissie: dat doe ik graag. (Freek de Jonge, www.freekdejonge.nl)

Laatste Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze opleidingen en congressen?
 
Bent u geïnteresseerd  in de meest succesvolle vakopleiding tot MediaCoach in Nederland?
   
Wilt u een lezing boeken over Sociale Media & Mediawijsheid?
 
De Academie op televisie? Zie hier verschillende uitzendingen.
 
Dossiertrainingen:
Fake it or make it!
 
Het belang van gamen en gamification.
 
Digitale ethiek, voorwaarde voor samenleving en burgerschap.
 
Tijd voor blurred en mixed reality!
 
Beluister onze columns op Radio 1 Dit is de Dag: