CRKBO

er logo

Welkom bij de Nationale Opleiding MediaCoach!

lerarenregister

Media zijn een nieuwe opvoeder geworden. Sinds de komst van het mobiele internet zijn zelfs de allerjongsten via gezinstablets wereldburger geworden. Onze samenleving worstelt met zichzelf nu social media in ons leven zijn gekomen. Het lijkt wel alsof de samenleving massaal pubert over de do's en dont's van social media. Wilt u als professional uw doelgroepen de kans bieden mediawijs te worden? Welkom bij de Nationale Opleiding MediaCoach, gestart al in 2005 na het advies van de Raad voor Cultuur (2005). 

  • Informatie en aanmelding via: www.nomc.nl
  • Informatie over inhoud en kosten vindt u in de studiewijzer

Sindsdien zijn er al meer dan 1.250 actieve Nationaal MediaCoaches opgeleid in het 

logoNOMC

onderwijs, bibliotheek/mediatheek, zorg en hulpverlening, media en in overige instanties. Bovendien zijn er steeds meer Nationaal MediaCoaches als zelfstandige actief. De opleiding wordt niet alleen in Nederland gegeven; ook op Curaçao en Sint Maarten zijn MediaCoaches reeds opgeleid. Het vakgebied heeft in de laatste 10 jaar een enorme vlucht genomen. Gebaseerd op de resultaten van wetenschappelijk onderzoek door de Radboud Universiteit Nijmegen, spreekt men sinds eind 2015 ook wel van media-empowerment van mensen, een nieuwe verfijnde methode om mensen ‘krachtig te maken in hun gebruik van de media’. Deze methode komt tijdens de opleiding uitgebreid aan bod.

NOMC: Flipping the classroom! 

De NOMC heeft een gedaanteverandering ondergaan! Na een jaar van voorbereiding (o.a. samen met reeds gecerticeerde MediaCoaches) zullen deelnemers op nieuwe wijze de opleiding volgen.
 
Flipping the classroom is hierbij het uitgangspunt. Deelnemers werken aan een aantal vaste en variabele dossiers, die zowel offline, online als interactief worden behandeld. Voorafgaand aan de bijeenkomsten worden door de studenten belangrijke theoretische kennis over gedragen via online kanalen. Op deze manier wordt er tijdens de bijeenkomsten gewerkt aan het uitwerken van de dossiers en kunnen de deelnemers samenwerken in vakgroepen aan praktijkgerichte opdrachten. Dit bevordert de activatie van de studenten al tijdens de opleiding. 
Wilt u persoonlijk contact? Mail of bel ons gerust:
 
klik hier voor de contactgegevens van de docenten Liesbeth Hop en Bamber Delver. 
Of bel ons via 072 - 888 7 222. Ons algemene emailadres is: academie@mediaenmaatschappij.nl

Lees onze Studiewijzer

Wilt u uitgebreide informatie over de opleiding, voorwaarden en inhoudelijke opzet. 

Download de studiewijzer.

Online inschrijven

Direct inschrijven is mogelijk zie het

Online inschrijvingsformulier.

Opleidingsvoorwaarden

De Nationale Opleiding MediaCoach heeft de volgende

Opleidingsvoorwaarden.