NAM logo rooddonker KLEIN

CRKBO

NRTO keurmerk

CRKBO

er logo

Handboek tegen pesten

€ 22,61
Standaard prijs:
 In Nederland heerst een pestcultuur. Op schoolpleinen woedt elke dag een kleine oorlog, een pestepidemie – een kopie van de strijd in de volwassen wereld, waarbij sociale  media fungeren als pestverdubbelaar. Pesten is niet langer laf, pesten is fun.

“We moeten weer leren opvoeden in respect en sociale controle in ere herstellen. Leren omgaan met menselijke verschillen. Dat is hét tegengif tegen pesten”, betoogt auteur Bamber Delver: “Zonder de serieuze invloed van jongeren is er geen anti pest beleid mogelijk. Pas dan worden de slachtoffers weerbaarder, hebben de anti pest methodes zin en wordt het pesten minder.”Hoe dat precies moet, vertellen de moedige pestsurvivors die in dit boek geïnterviewd worden, samen met andere inspiratoren zoals misdaadverslaggever Peter R. de Vries en auteur Arthur Japin.

Inclusief dossiers met feiten en cijfers over de omvang van het pestprobleem, peer education, antipest methodes en wetgeving. Plus: tientallen tips voor scholen en ouders. “Besef hoe belangrijk u bent!”

Handboek tegen pesten

Bruikbare tips voor onderwijs, ouders, overheid en jeugdzorg

Auteur: Bamber Delver

ISBN: 978-90-826760-0-6

Uitgever: Nationale Academie voor Media en Maatschappij